Adoptieverhaal van

Marcel en Mirjam

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op:  04 mei 2012

30 en 31 mei 2007
1 juni 2007
2 en 3 juni 2007
4 en 5 juni 2007
6 en 7 juni 2007
8 en 9 juni 2007
10 en 11 juni 2007
12 en 13 juni 2007
14 juni 2007
15 en 16 juni 2007

 

terug

 

Onze reis naar Noa

 

12 juni 2007– even bijkomen

In vergelijking met vorige nacht heeft Noa een goede nacht gehad (en wij ook). Zij heeft goed doorgeslapen. Dit kan komen doordat wij erachter zijn gekomen dat zij graag in slaap gestreeld wordt (aaien over haar buik en/of gezicht).

De dag is verder (goed) besteed in het kader van lekker bijkomen. Marcel is vanochtend samen met Harry naar Hatfield shoppingcentre geweest om enkele foto’s te laten afdrukken en kleine boodschappen te doen. Mirjam heeft de ochtend gebruikt om lekker met haar dochter om te tutten. Noa vindt dit blijkbaar zo leuk dat zij niet echt aan slapen toekomt (kleine tukjes).

Vanmiddag hebben wij besteed aan het bijwerken van ons dagboekje, lekker lezen (en tussendoor de flessen uitkoken, etc.). Lekker relaxen (terwijl Noa voor korte tijd slaapt en vervolgens weer in slaap gestreeld moet worden). Vanavond met alle Nederlanders in Chancellor´s Court (oftewel Jaap, Karina, Kaya, Harry, Esther, Michael, Mirjam, Marcel en Noa) uit eten geweest bij een eetgelegenheid in het Eastwood shoppingcentre. 

 

 

Tekstvak: Gezellig uit eten gaan is voor mij geen probleem…. als de fles maar op tijd voor mijn neus staat …..

 

Morgen staat een trip naar Soweto op de planning. Wij bereiden ons dus maar voor op de arme kant van Zuid-Afrika en een plek met grote historie.

Nog een paar dagen en wij vliegen weer naar huis, het aftellen is begonnen..

 

13 juni 2007– Soweto

Het was vanochtend grote drukte in kamer 10 van Chancellor’s Court. Wij zouden namelijk om 9.00 uur worden opgehaald door Martie voor een trip naar Soweto. Het ondertussen ervaren gezin Doeve had toch nog grote moeite om dit voor elkaar te krijgen, maar zoals verwacht….het lukte ons.

Op weg naar Soweto hebben wij een tussenstop gehad bij het kindertehuis waar ons vriendje Michael (zoon van Esther en Harry) tot vorige week maandag verbleef. Voor ons herleefde hier de herinnering aan ons bezoek aan “Haven of Love” van vorige week donderdag.

Bij het binnenrijden van Soweto viel ons op dat het verschil tussen arm en rijk daar schrijnend is. Aan de ene kant van de weg heb je een sloppenwijk (werkelijk waar bestaande uit huisjes van golfplaten) en aan de andere kant van de weg de wat rijkere bewoners van deze stad (met een BMW bij huis).  Dat mensen in zo’n sloppenwijk moeten wonen is verschrikkelijk om te zien, kleine kinderen die in het afval lopen, etc. Martie vertelde ons dat zij in de loop van de jaren Soweto heeft zien ontwikkelen met steeds meer nieuwbouw voor de inwoners, hopelijk zal er op den duur verbetering komen voor de mensen in de sloppenwijken, de regering is wel bezig met het bouwen van woningen met de meest noodzakelijke voorzieningen.  Aan het begin van de middag hebben wij een museum bezocht welke een herinnering is aan de opstand in Soweto in 1976. Na een hapje eten hebben wij nog het huis van Nelson Mandela bezocht waar hij voor zijn gevangenschap heeft gewoond. Al met al een indrukwekkende rit door een miljoenenstad met een historisch verleden.

 

 

 

Tekstvak: Krotten op de voorgrond, op de achtergrond een wijk met fatsoenlijke woningen.

 

naar begin