Adoptieverhaal van

Marcel en Mirjam

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op:  04 mei 2012

 

 

Onze reis naar Noa

30 en 31 mei 2007
1 juni 2007
2 en 3 juni 2007
4 en 5 juni 2007
6 en 7 juni 2007
8 en 9 juni 2007
10 en 11 juni 2007
12 en 13 juni 2007
14 juni 2007
15 en 16 juni 2007

 

terug

 

6 juni 2007-bezoek rechtbank

De ochtend hebben wij ons lekker vermaakt met badderen, omtutten, wasjes, etc. Noa vind slapen overdag niet echt belangrijk, dus heeft zij ons de hele ochtend wel bezig gehouden (en wij altijd maar denken dat het andersom moest…) Om 13.00 werden wij samen met het Finse stel opgehaald en naar de rechtbank gebracht. Wij hadden ons voor dit formele deel van de procedure ons nette pak aangetrokken en Noa in een prachtige jurk (zie onderstaande foto met de rechter). Om 14.00 uur (na ondertekening van enkele documenten) hadden wij een kort gesprek met de rechter. Dit was een leuk gesprekje en Noa heeft zich (wederom) voorbeeldig gedragen. Wij zijn zo trots om vanaf nu officieel de ouders van Noa te zijn….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier nog wat foto’s om onze prachtige dochter te kunnen bewonderen (want wij begrijpen dat jullie er niet genoeg van kunnen krijgen..):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 juni 2007-bezoek kindertehuis en moedertehuis

Noa had een hele goede nacht gehad (wij namelijk wel). Ze had voorbeeldig geslapen en was maar 3 keer wakker geweest ( in tijdsbestek van 8 uur ’s avonds tot 8  uur de volgende ochtend).

Vandaag was onze laatste dag (wat deze reis betreft) in Durban, morgen staat de reis naar Pretoria op de planning. Het belangrijkste van vandaag was wel het bezoek aan het moedertehuis (waar zwangere vrouwen worden opgevangen en worden begeleid tijdens hun zwangerschap) en het kindertehuis (waar Noa 3 maanden heeft verbleven).

‘s-Ochtends is Marcel met Noa gaan wandelen naar het strand. Noa genoot van dit uitstapje (afgaande op het feit dat zij rustig was en in de draagzak lag te slapen…). Mirjam had hierdoor wat tijd om de laatste wasjes te doen en voorbereidingen te treffen voor ons vertrek morgen.

 

 

 

Om 14.15 uur werden wij door Mathilda opgehaald een naar het moedertehuis gebracht. De mooiste verrassing was daar dat wij de biologische moeder van Noa hebben ontmoet…………. Dit is niet altijd zeker, dus wij waren super blij dat zij dit wel wilde. Wij hadden een goed (en emotioneel geladen) gesprek met haar en wij hebben alle vragen aan haar gesteld die wij wilden stellen. Het is goed van haar te horen dat zij speciaal ons had uitgekozen om haar kind op te voeden en wat hiervoor haar redenen zijn (vanzelfsprekend houden wij deze info voor ons zelf en voor Noa later). Ook is het bijzonder om te horen dat zij ons 6 maanden geleden al had uitgekozen (en dat wij dus al die tijd al  gematched waren). 

Na het bezoek aan het moedertehuis (en een gezellig kopje koffie met Mathilda) zijn wij doorgereden naar het kindertehuis “Haven of Love”. Dit een relatief kleinschalig kindertehuis, er verblijven momenteel 7 kinderen. Om Noa later te vertellen over deze periode hebben wij hier foto’s en film gemaakt.  Uiteindelijk waren wij weer om 17.15 uur terug bij het guesthouse en konden wij verder gaan met onze dagelijkse beslommeringen (verschonen, flessen spoelen, flessen vullen met voeding, etc. Ohh wat vermaken wij ons goed hier…).

Naast de overdracht van Noa van afgelopen maandag was deze dag ook een zeer gedenkwaardige dag waar wij in de toekomst vast nog veel over na zullen denken en praten. Ons is wel duidelijk geworden dat beide organisaties goed werk verrichten, maar dat zij onvoldoende geld hebben om hun doelstellingen te verwezenlijken. Daarom hebben wij het plan opgevat om bij thuiskomst geld in te gaan zamelen voor hen (zie "inzamelingsactie”).