Adoptieverhaal van

Marcel en Mirjam

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op:  29 april 2012

 

 

Onze procedure naar Bruce

 
Procedure Bruce
Voorstel Bruce
Reis naar Bruce


terug

Geen adoptieprocedure loopt hetzelfde, ook de procedure van Bruce was niet te vergelijken met die van Noa (zowel in tijd als in procedure niet). Hieronder geven wij jullie een weergave van onze procedure naar onze zoon Bruce.

 

Op 1 juni 2008, een jaar nadat Noa officieel onze dochter was geworden, hebben wij de formulieren voor de aanvraag van een beginseltoestemming voor een tweede adoptiekind gezonden naar Stichting Adoptievoorzieningen. Eindelijk verder voor een broertje of zusje voor Noa. Samen met Noa gaan we de aanmelding op de bus doen.    
Vrij kort na de verzending van de formulieren ontvingen wij van Stichting Adoptievoorzieningen al ons nieuwe BKA-nummer en op 5 augustus 2008 werd een afspraak met de Raad voor de Kinderbescherming gepland.

Het gesprek met de Raad op 13 augustus 2008 was met dezelfde raadmedewerkster als tijdens onze eerste procedure. Ook dit gesprek was weer leuk en zeer prettig verlopen.

Na lezing van het rapport van de Kinderbescherming is op 1 september 2008 dit rapport verzonden naar het Ministerie van Justitie die ons op 8 september 2008 de beginseltoestemming verleende.

Vervolgens zijn alle nodige documenten verzonden naar Wereldkinderen, de organisatie die ook tijdens de eerste procedure voor ons heeft bemiddeld. Per 12 september 2008 zijn wij bij hen op de algemene wachtlijst geplaatst. Tot op heden zijn de stappen redelijk spoedig verlopen, vanaf nu is het afwachten weer begonnen....

Dinsdag 29 december 2009 worden we gebeld door Wereldkinderen dat we na lang wachten de algemene intake op vrijdag 8 januari zullen hebben. Wij zaten dan ook op vrijdag 8 januari 2010 beiden bij de telefoon te wachten en om klokslag 14.00 uur ging de telefoon. We hebben een leuk gesprek met Inge Prenger en we staan vanaf dit moment weer ingeschreven voor een broertje of zusje uit Zuid-Afrika. We hopen dat we onze documenten in de eerste helft van 2010 mogen versturen, maar dat is altijd weer afwachten.

WIJ GAAN IN IEDER GEVAL WEER EEN KEER TERUG NAAR ZUID-AFRIKA!!!!

 
14 augustus 2010: Eerste halfjaar 2010 is net niet gelukt.........., maar 27 juli 2010 werden wij gebeld door Wereldkinderen dat wij onze documenten mogen klaarmaken. Meteen alle molens weer in gang gezet.

Ten opzichte van de eerste procedure waren er toch wel enkele zaken gewijzigd. Toch was het goed dat Mirjam al wat voorbereidende werkzaamheden voor het fotoboek had gedaan, deze was al spoedig klaar. Ook de twee aanbevelingsbrieven waren al voorbereid door de personen die wij hiervoor hadden gevraagd. Omdat ook alle instanties goed meewerkten, konden uiteindelijk op 14 augustus 2010 alle documenten worden verzonden naar Wereldkinderen. Nu maar weer afwachten op de bevestiging van verzending naar Zuid-Afrika en zijn wij weer een grote stap dichter bij onze dochter of zoon en broertje of zusje.

In ons nieuwe huis is ondertussen al een kamer helemaal klaargemaakt om ingericht te worden als kinderkamer. Binnenkort komen de nieuwe meubels voor deze kamer en is alles klaar om in gebruik genomen te worden. Noa wordt voorzichtig al wat voorbereid op de komst van een broertje of zusje en op een reis naar haar geboorteland. Een geruststelling is dat het Noa niet uitmaakt of zij een broertje f een zusje zal krijgen, zij vindt beiden wel goed..... 

Na alle drukte van de oplevering van onze nieuwe woning en het verzamelen van de documenten zijn wij met z'n drietjes voor 12 dagen op vakantie gegaan naar Fuertaventura. Bij thuiskomst lag de brief van Wereldkinderen in de brievenbus waarin melding werd gemaakt dat op 31 augustus 2010 de documenten zijn gezonden naar Abba Adoptions in Zuid Afrika.

 Het echte wachten is nu begonnen ........

 
25 maart 2012 Het wachten duurt voort.... en zal uiteindelijk wel beloond worden met een broertje of zusje voor Noa. De grote zus zelf vraagt steeds vaker naar hem of haar en vormt zich een beeld hoe het zal zijn in Zuid-Afrika en wat zij als grote zus allemaal zal doen.

Noa wordt al echt een grote meid, ondertussen 5 jaar en een echte kleuter.

Mirjam heeft onlangs contact gehad met Wereldkinderen om meer inzicht te krijgen in de voortgang van de dossiers. Hier is echt geen peil op te trekken, maar uiteindelijk zal ons wachten wel beloond worden.

We wachten stug door.....

18 april 2012 Wij worden gebeld door Wereldkinderen. In verband met de huidige ouderdom van ons dossier   (19,5 maanden) zijn een aantal documenten in ons dossier verouderd/verlopen. Volgens het telefoonbericht was dit in Zuid Afrika opgemerkt. Blijkbaar hebben zij daar in Pretoria ons dossier nog wel in de peiling, een hele geruststelling....

Misschien nog even wachten....